2018’de Dünyayı Değiştirecek 9 Teknoloji Trendi

0
957

8. Dünyamızı Değiştirebilecek Bir Buluş: Blok Zincirleri (Blockchains)

Blok Zinciri

Blockchain teknolojisi, verilerin depolanması, doğrulanması ve korunması sorununa çok pratik bir çözümdür. Bir blok zincirini, merkezi olmayan son derece güvenli bir veritabanı olarak düşünün. Veya biraz daha teknik olmak için dağıtılmış, eşler arası bir kayıt defteri diyebiliriz. Hiçbir şey tamamen saldırı geçirmez olsa da blok zinciri, merkezileştirilmiş bir veritabanının aksine, tek bir başarısızlık noktası bulunmadığından mevcut veri güvenliği teknolojimize kıyasla büyük bir sıçramayı temsil etmektedir.

Bir blok zincirindeki kayıtlara ‘bloklar’ denir ve her blok bir önceki bloğa bağlıdır. Bütün zincir kendini yönetir, bu da tüm zincirin sorumlusu olarak kimsenin veya hiçbir organizasyonun bulunmadığı anlamına gelir. Kulağa aşina geliyorsa, bunun nedeni sanal para birimi Bitcoin‘in blok zincir teknolojisinde çalışması olabilir.

Finansal hizmetler, sigorta ve sağlık hizmetleri, blok zincirlerin yoğun olarak kabul edileceği sektörlerden sadece bir kaçı. Aslında, Avrupa ve Kuzey Amerika’nın büyük bankalarının yüzde 90’ı blok zinciri çözümlerini araştırıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz