X
Sponsor

Kablolu Kulaklığı Kablosuz Yapmak (Tamamen kablosuz)

Sponsor

Birçoğumuz ya kablolu kulaklıklar ya da Bluetooth özellikli kablosuz kulaklıklar kullanıyoruz. Şahsen kablolarla uğraşmaktan nefret ettiğim için, ilk tercihim kablosuz kulaklıklar oluyor. Ancak, Bluetooth özellikli kablosuz kulaklıklar (özellikle Bose, Sennheiser ve Beats by Dre gibi önde gelen markalar), bildiğiniz üzere biraz pahalı.

Peki, mevcut kablolu kulaklığınızı kablosuz kulaklığa dönüştürebileceğinizi biliyor muydunuz? Evet, doğru okudunuz. Herhangi bir kulaklığı, kablosuz hale getirebileceğiniz zekice düşünülmüş bir kendin yap projesi var. Üstelik bunu yapmak için çok yetenekli veya uzman olmanız gerekmiyor.

Nelere İhtiyacınız Var?

Başlangıç olarak önce kablolu bir kulaklığa ihtiyacınız var. Ayrıca bir kablosuz Bluetooth alıcısına da ihtiyacınız olacak. Bunun dışında telleri kesmek için makas, lehim havyası, lehim macunu ve teli, sıcak silikon tabancası, bir tornavida ve aşağıdaki gibi küçük bir buton gerekiyor.

YouTube kanalı Creativity Buzz, kablolu kulaklığı kablosuz yapma konulu (aşağıda izleyebilirsiniz) 8 dakikalık bir video yayınladı. Başlamak için bir makas alın ve kablolu kulaklığın kablolarını kesin. Bir kabloyu kısa, diğerini ise yay şeklinde kulaklığın bir tarafından diğer tarafına uzanacak kadar uzun kesmeniz gerekiyor.

Ardından, kulağınıza denk gelen yumuşak kısımları çıkartın ve hoparlörleri bir tornavida kullanarak sökün. Şimdi, havyayı ısıtın ve kulaklığın her iki yanında birer delik açın. Plastiği eriterek yapabilirsiniz. Şimdi, hoparlörü tekrar yerleştirin ve açtığınız delikleri birinden diğerine kabloyu çekin. Kabloyu sıcak silikon tabancasını kullanarak 5 cm aralıklarla kulaklığın kafanıza gelen bölümüne yapıştırın.

Şimdi, işin en önemli kısmına geldiniz. Bluetootj alıcısının kapağını açın ve 3,5 mm kulaklık jakına üç tel (sol, sağ ve topraklama için) lehimleyin. Bluetooth alıcısını hoparlörün içine yerleştirin ve açma / kapama düğmesinin yerleşeceği yeri kalemle işaretleyin.

Bluetooth alıcısı dahili bir şarj edilebilir pilden beslendiğinden, şarj etmek için güç düğmesinin yanında ek bir delik açmak isteyebilirsiniz. Tutkal kullanarak Bluetooth alıcısını yuvaya sabitleyin, kabloları bağlayın ve hoparlörü yerine geri vidalayın. Şimdi güç düğmesine basın ve telefonunuzda Bluetooth’u açın. Bütün adımları doğru bir şekilde yaptıysanız, telefonunuzla Bluetooth alıcısı yani yeni kablosuz kulaklığınızın eşleşmesi gerekiyor.

Eğer, lehim yapma ve elektronik konularında çok az bilgiye sahipseniz, gerekli malzemeleri (kulaklık, Bluetooth alıcısı ve diğer şeyler) alın ve yakınlardaki bir elektronik tamircisine gidin. Ustanın ne yapılması gerektiği konusunda fikir sahibi olması için, kendisine aşağıdaki videoyu izletin.

Sponsor
Levent Kaya: Bilgisayar mühendisi yazar, işi ile ilgili birikimini ve teknoloji bilgisini haber ve makaleleri ile TeknoXL.com web sitesine yansıtıyor. Yazar 32 yaşında evli ve profesyonel fotoğrafçı.
Sponsor
Benzer Yazılar