X
Sponsor

Apple, 2019’da 60 milyon AirPods Sattı!

Sponsor

Apple AirPods , diğer kablosuz kulaklıklara kıyasla 2019’da en yüksek satışa sahip oldu. Apple geçen yıl yaklaşık 60 milyon AirPod sattı, bu şatış rakamı kablosuz kulaklık (TWS) satışının yüzde 50’sinden fazlasını oluşturuyor. Apple ayrıca TWS kulaklık satışlarından yüzde 71’in üzerinde gelir elde etti. Strategic Analyst’a göre AirPods satışları, 2019 yıllında yaklaşık yüzde yüz arttı.

Apple’ın AirPod’larına en yakın iki rakip, her biri yüzde 10’dan daha az paya sahip olan Xiaomi ve Samsung markaları. Diğer markaların yakın zamanda TWS Bluetooth kulaklık piyasasın da gelir açısından Apple’ın önüne geçmesi pek olası gözükmüyor.

Dünya genelinde TWS kulaklık piyasası, 2019 yılında yüzde 200 büyüdü. Kablosuz kulaklık piyasası birçok akıllı telefon markası için yeni bir gelir kaynağı haline geliyor. Apple, iPhone dışındaki gelirlerini gelecekte Beats ve AirPods’un yardımıyla yükseltecek gibi görünüyor. Apple’ın toptan satış gelirinin 2024 yılına kadar 100 Milyar ABD Dolarını aşacağı söyleniyor. 

TWS yonga setlerinin fiyatları gün geçtikçe düşüyor, son altı ayda fiyatları yarıya kadar düştü. Düşen fiyatlar ile TWS Bluetooth kulaklıkların satış hacimlerinde de artış oldu. Apple, Bose, Samsung ve diğer markaların üs seviye TWS Bluetooth kulaklıklarını alamayan tüketiciler için de artık daha ucuz seçenekli kulaklıklar sunulmaya başladı. Pazarın büyümesiyle bu yıl Çinli OEM üreticiler tarafından da uygun fiyatlı TWS kulaklıkların piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Sponsor
Hasan Atmaca: Makine mühendisi yazar, Teknoxl teknoloji haberleri kuruluşunda genel yayın yönetmeni ve editör olarak görev almaktadır. Teknoloji meraklısı yazar, bilgi ve deneyimini Teknoxl.com okurları ile paylaşıyor. Yazar 45 yaşında evli ve iki çocuk babasıdır.
Sponsor
Benzer Yazılar