X
Sponsor
    Kategoriler: İnceleme

Samsung Gear Fit 2 Pro İnceleme

Sponsor

Samsung Gear Fit 2 Pro satın almayı düşünüyor ve ürünün özellikleri hakkında ayrıntılı bilgi sahip olmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Samsung Gear Fit 2 Pro inceleme yazımızla karşınızdayız.

Giyilebilir ürünleri temelde iki farklı kategoriye ayırabiliriz: akıllı saatler ve fitness takipçiler. Birincisi akıllı telefonunuz için daha uygun bir yerde ikinci bir ekran olarak düşünülürken, ikincisi fiziksel aktivitenizi takip etmek ve sağlığınızı iyileştirmek üzere sizi motive etmek için hizmet veriyor. Akıllı saatler genellikle kısa pil ömrüne sahipken, fitness takipçiler günlerce şarja ihtiyaç duymadan kullanılabiliyor.

Şirketler akıllı saat ürünlerine fitness özellikleri entegre etmeye çalışırken, bazı fitness takipçiler de fitness bilgilerinin yanı sıra bildirimler ve temel bilgileri bileğinize taşımaya çalışıyor. Bu yazımızda 799 TL fiyat etiketine sahip olan Samsung Gear Fit 2 Pro’yu inceliyoruz.

Samsung Gear Fit 2 Pro: Tasarım ve Özellikler

Bir fitness takipçisi ve akıllı saat arasındaki temel tasarımsal farklılık, birincisi bir banda benzerken ikincisinin daha çok bir saat gibi görünmesidir. Bant tasarımı fiziksel aktivite esnasında daha hafif, daha rahat ve kolaydır. Gear Fit 2 Pro, kendisi ile birlikte piyasaya sürülen Samsung Gear Sport’a göre daha fitness odaklı bir cihazdır.

Hava koşullarına ve yabancı maddelere karşı dayanıklılığa sahip olması için tasarlanan Samsung Gear Fit 2 Pro, siyah ve siyah/kırmızı olmak üzere iki renk seçeneğinde kauçuk kayış ile birlikte geliyor. Ürün 1.5 inçlik Super AMOLED kavisli ekrana sahip. 5ATM‘ye kadar su geçirmezlik özelliğine sahiptir ve su sıçraması, yağmur veya kar, duş alma, yüzme, suya dalma ve şnorkelle yüzme gibi fiziksel aktivitelerde bileğinizde durabilir. Fit 2 Pro’nun sağ tarafında iki adet düğme bulunuyor. Alttaki buton güç ve menü düğmesi olarak görev yaparken, üstteki düğme ise cihaz dolaşmanızı sağlıyor. Ekran dokunmatik olduğu için, cihaz içi dolaşımda bu tuşu pek fazla kullanmanıza gerek kalmıyor.

Samsung Gear Fit 2 Pro adım saymak için bir pedometre, kalp atış hızı sensörü, Bluetooth 4.2, WiFi ve GPS bağlantısı ile birlikte geliyor. Cihazda 512 MB RAM ve 4 GB dahili depolama bulunuyor. Akıllı telefonunuzu yanınızda taşımak istemediğiniz zamanlarda müzik depolamak için kullanabilir ve bir Bluetooth kulaklık ile doğrudan cihazdan müzik dinleyebilirsiniz.

Cihaz 200mAh’lık pil ile güçlendirilmiş ve normal kullanımda yaklaşık iki gün şarj etmeden kullanılabiliyor. Pil ömrünü en çok harcayan özellikler ise GPS ve kalp atış hızı ölçümü. Bu modlar açıkken, yaklaşık 36 saatlik bir kullanım sağlıyor.

Cihaz bağlantı noktalarına uyumlu olan bir manyetik şarj cihazı ile birlikte geliyor. Gear Fit 2 Pro iki bağlantı noktasına sahipken, şarj cihazı dört bağlantı noktası içeriyor. Bu sayede cihazı şarj etmek için her iki yönde yerleştirebiliyorsunuz. Şarja taktığınızda, cihaz kendini hızlı bir şekilde şarj etmek için ekranı karartarak özel bir düşük güç moduna geçiyor. Saati şehir şebekesine bağlı bir prize taktığınızda yaklaşık bir saat içinde, bir diz üstü bilgisayara taktığınızda ise bir saatten biraz fazla bir sürede tamamen şarj oluyor.

Samsung Gear Fit 2 Pro: Yazılım

samsung’un giyilebilir ürün yelpazesinde yer alan akıllı saatler ve fitness takipçiler, şirketin kendi Tizen işletim sistemini kullanıyor. Yuvarlak yüzlü akıllı saatlerde başka bir sürüm olsa da, Gear Fit 2 Pro’da cihaza göre modifiye edilen ve kullanıcıya karmaşık gelmeyen özel sürüm Tizen işletim sistemi bulunuyor.

Samsung Gear Fit 2 Pro: Performans

Samsung Gear Fit 2 Pro, adım sayma ve kalp atışı hızı ölçme gibi işlevleri uzman bir şekilde yerine getiriyor. Cihaz, hareketlerinizi algılama ve kalp atış hızındaki artışa bağlı olarak tırmanış sırasında da adımlarınızı sayabiliyor.

Cihaz topladığı verileri akıllı telefonunuza gönderebiliyor ve hem Android hem de iOS için kullanılabilen Samsung Gear uygulaması bu bilgileri işliyor. Ayrıca bu uygulamayı cihazın ayarlarını kontrol etmek için de kullanabiliyorsunuz. Samsung Health uygulaması ise takipçinin topladığı verileri işleyip, sağlıklı olmanıza yardımcı olmak için güzel grafikler ve istatistikler haline getirebiliyor.

Sonuç

Samsung Gear Fit 2 Pro, hem fitness takipçisi hem de akıllı saat olarak kullanabileceğiniz başarılı bir üründür. Akıllı telefonunuz için ikinci bir bir ekran olarak mükemmel işlevsellik ve bildirimleri etkin bir şekilde işleme ve görüntüleme olanağı sunar. Yalnızca fitness takipçisi değil, aynı zamanda bir akıllı saate sahip olmak istiyorsanız Samsung Gear Fit 2 Pro sizin için oldukça ideal bir seçenek olacaktır.

İlginizi Çekebilir:

Sponsor
Levent Kaya: Bilgisayar mühendisi yazar, işi ile ilgili birikimini ve teknoloji bilgisini haber ve makaleleri ile TeknoXL.com web sitesine yansıtıyor. Yazar 32 yaşında evli ve profesyonel fotoğrafçı.
Sponsor
Benzer Yazılar