Samsung The Frame TV İnceleme (Hem TV Hem Çerçeve)

0
3057
Samsung The Frame TV inceleme

Televizyon kapalıyken hiçbir işe yaramaz değil mi? Peki, boş televizyon ekranını yararlı bir şey için kullanabilseydiniz? Sanatsal fotoğrafları görüntülemek veya özel fotoğraflarınız için bir çerçeve gibi kullanmaktan bahsediyoruz? İşte Samsung The Frame TV

Normalde bir TV hakkında marka adı, boyut ve çözünürlüğün ötesinde fazla bir şey düşünmüyorsunuzdur. Smart özelliği, uzaktan kumanda üzerinde Netflix tuşu olup olmaması ve daha doğal görünümlü renkler için HDR uyumluluğu var mı yok mu bunlara bakıyorsunuz. Ancak tüm bu özellikler, TV’nizin bir TV olduğu ve TV kaldığı gerçeğini değiştirmiyor. Samsung’un en yeni TV modelleri ise bundan fazlasını yapıyor!

Samsung’un cüretkar ürün yelpazesindeki en yeni model 146 inç’lik The Wall TV olsa da, şu anda hala bir konsept. Ancak Samsung’un “The” serisi yalnızca bu modelle sınırlı değil. Geçtiğimiz Ağustos ayında Türkiye’de satışa sunulan The Frame de var. The Frame, normalde tam teşekkülü bir televizyon. Ancak kapattığınızda ona adını veren özelliği devreye giriyor. TV olarak çalışmadığında resim veya fotoğraf görüntüleyebilen geniş bir çerçeve olarak kullanılabiliyor.

Samsung The Frame TV: Tasarım ve Özellikler

Tüm modern TV’lerde olduğu gibi, The Frame TV’nin duvara ve standa montaj olmak üzere iki farklı montaj olanağı mevcut. Duvar montajı, bir çerçeve gibi işlev görmesine yardımcı olacağı için en uygun montajdır diyebiliriz.

Çoğu televizyonların aksine, The Frame TV bir çerçeve gibi görünecek şekilde tasarlanmış. Çoğu üst düzey TV bugün ince form faktörlerine ve dar kenarlara sahipken, The Frame TV farklı bir görünüm sergiliyor. Aslında, benzer fiyatlı TV’lerden biraz daha kalın ve tipik bir resim çerçevesini taklit etmeyi amaçlayan bir yapıya sahip. The Frame TV’nin standart rengi kömür siyahı, ancak farklı renk seçenekleri sunan isteğe bağlı manyetik plakalar da satın alabilirsiniz.

samsung-the-frame-tv-ozellikleri

The Frame TV, Samsung’un şu anda popüler olan One Connect kutusunu kullanıyor. Bu sayede, diğer cihazları bağlamanız gerektiğinde TV’nin arkasında kendinizi hırpalamak zorunda kalmayacaksınız. Bununla birlikte, One Connect kutusunun ayrı şekilde güç kaynağına bağlanması gerekiyor. Bu, The Frame TV için iki adet elektrik prizi gerekeceği anlamına geliyor. TV ve One Connect kutusu arasındaki bağlantı Samsung tarafından “görünmez bağlantı” olarak adlandırılan bir şey kullanıyor. Gerçekte, One Connect kutusundan TV’ye veri gönderen, görülebilen bir optik kablo. TV’nin gerçekten bağımsız bir cihaz olduğunu ve cihazın estetik unsurlarını koruduğunu gösteren basit ve zarif bir çözüm.

One Connect Blu Ray oynatıcı, oyun konsolu veya USB sürücü gibi TV ile birlikte kullanabileceğiniz cihazlara bağlanabiliyor. Ayrıca, RF sinyalleri kullanarak uzaktan kumanda ile etkileşime girebiliyor. Böylece, uzaktan kumandayı kanal değiştirmek veya ses açmak için TV’ye doğru tutmak zorunda kalmıyorsunuz.

samsung-the-frame-logo

Samsung The Frame TV, 55 inç (yaklaşık 7.500 TL) ve 65 inç (10.500 TL) olmak üzere iki boyut seçeneğine sahip. Her iki modelde de HDR oynatmayı destekleyen 4K çözünürlüklü (3840 × 2160 piksel) bir LED panel mevcut. The Frame, aynı zamanda şirketin Tizen tabanlı Smart Hub kullanıcı arayüzü ile çalışan bir Smart TV. Kullanıcı arayüzü YouTube, Netflix ve Amazon Prime Video’nun yanı sıra oyun ve uygulamalar da dahil olmak üzere bir dizi aracı destekliyor. Web sitelerinde sörf yapmak için doğrudan TV’nizin dahili tarayıcısını kullanabiliyorsunuz.

USB arabirimi, USB sürücüdeki videoları ve fotoğrafları oynatmanızı ve görüntülemenizi sağlıyor. Samsung SmartView uygulamasını (iOS ve Android) kullanarak, akıllı telefonunuzun içeriğini doğrudan ekrana yansıtabilir veya akıllı telefonu uzaktan kumanda olarak kullanabilirsiniz.

Samsung The Frame TV: Performans

İlk önce, The Frame’in ‘frame’ özelliği hakkında konuşalım. TV kapalıyken (güç açık) ekran biraz donuklaşıyor, odadaki ortam ışığının rengine ve parlaklığına göre ayarlanıyor ve önceden ayarlanmış bir görseli görüntülüyor. Bu görsel, dahili sanat ve fotoğraf koleksiyonundan veya fotoğraf galerinizinden bir görsel olabilir. Ayrıca, ünlü sanatçıların yüzlerce tablo ve fotoğrafına lisanslı erişim imkanı sağlayan TV ile bir sanat servisine abone oluyorsunuz.

Güç tüketimiyle ilgili bazı endişelerimiz vardı, ancak The Frame TV bunları giderecek mükemmel özelliklere sahip. TV, odada birinin olup olmadığını tespit etmek için hareket sensörü kullanıyor ve varlığı algıladığı takdirde yalnızca bekleme durumu (standby) görselini görüntülüyor.

Ortam ışığını da algılıyor ve bu nedenle, odada olmadığınız sürece geceleri kendiliğinden kapanıyor. Ancak uygulamada bu her zaman işlemiyor. Çoğu zaman, hareket dedektörü odadaki insan varlığını anında algılamıyor ve bekleme görselini açmayabiliyor. Ayrıca, otomatik parlaklık ayarı genellikle test odası için çok parlaktı.

Bir televizyon olarak çalışmasına gelince; The Frame TV 4K çözünürlük, yetenekli bir LED panel, HDR uyumluluğu ve akıllı bağlantı gibi kendisini iyi bir TV yapan doğru bileşenlere sahip. 4K ve HDR içeriği beklendiği gibi harika.

Sonuç

Samsung The Frame TV’si ile karşılaştırabileceğimiz başka TV modeli yok. Bir cihazı hem bir TV, hem de bir sanat çerçevesi olarak kullanmak hoş bir fikir. Bir sanat meraklısı, koleksiyoncu veya evinde geniş bir fotoğraf çerçevesi olmasını isteyen biriyseniz, Samsung The Frame TV sizin için harika bir seçenek olacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz