X
Sponsor

Xiaomi Mi 10 Serisi 23 Şubat’ta MWC 2020’de Piyasaya Sürülecek!

Xiaomi Mi 10

Sponsor

Xiaomi Mi 10 ve Mi 10 Pro akıllı telefonlar 23 Şubat’ta Barselona’daki MWC 2020 etkinliğinde piyasaya sürülecek. Son zamanlarda teknoloji haberlerini takip ediyorsanız, bu telefon ile ilgili bir süredir çıkan sızıntı haberlerine mutlaka denk gelmişsinizdir.  Xiaomi, bu ay sonlarına doğru gerçekleşecek etkinlik için basın davetiyeleri göndermeye başladı. Davetiyede, Mi10 serinin lansmanından açıkça bahsederken, başka bir detay yer almıyor. Piyasada yer alan sızıntı haberlerine göre Mi 10 ve Mi 10 Pro’nun bazı teknik özellikleri ortaya çıktı ancak bu haberlerin doğruluğu için resmi lansmanı beklemek gerekiyor.   

Xiaomi Mi 10 serisi özellikleri

Xiaomi Mi 10’un, yakında çıkacak olan Samsung Galaxy S20’ye de dahil edileceği söylentisi olan yeni LPDDR5 modülünü içerdiği doğrulandı. Xiaomi’nin Weibo’daki CEO’su Lei Jun, daha önce şirketin LPDDR5 RAM’i Mi 10’un sadece üst düzey varyantına, yani Mi 10 Pro’ya dahil etmeyi planlandığını, ancak Snapdragon 865’in getirdiği performans geliştirmelerini düşündükten sonra, markanın şimdi tüm Mi 10 varyantlarında satışa sunulacağını açıkladı. 

LPDDR5 RAM’in yüksek çözünürlüklü video düzenleme ve 100MP fotoğraflar için işlem süresini azalttığı söyleniyor. Mi 10 serisinin cihazların 16GB RAM ile tanıtmasını bekleyenler için, bu akıllı telefonlar 12GB’a kadar LPDDR5 RAM’e sahip olacak. Bununla birlikte, 16 GB’a kadar RAM’e sahip telefonların 2020’nin ikinci yarısında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Son zamanlarda, Redmi K30 5G için MIUI 11 yapısı, Mi 10 Pro modelinin 66W hızlı şarj desteği ile geleceğini  ortaya çıktı. Her iki Mi 10 telefonun da delikli ekranlı ön kamera ve dörtlü kamera ünitesi ile gelmesi bekleniyor.  

Sponsor
Levent Kaya: Bilgisayar mühendisi yazar, işi ile ilgili birikimini ve teknoloji bilgisini haber ve makaleleri ile TeknoXL.com web sitesine yansıtıyor. Yazar 32 yaşında evli ve profesyonel fotoğrafçı.
Sponsor
Benzer Yazılar