Huawei, 2019 da 6.9 Milyon 5G Telefon Sattı!

0
779

“Huawei markası altında 5G destekli 6 cihaz var bunlar, Huawei Mate 20 5G, Mate 30 5G, Mate 30 Pro 5G, Mate 30 RS Porsche Design, Nova 6 5G ve Mate X”


Dünya genelinde 5G bağlantısının sürekli genişlemesi ile 5G akıllı telefon pazarı gün geçtikçe büyüyor. Samsung 2019 yılında toplam 6,7 milyon 5G akıllı telefon sattığını açıklamıştı. Huawei ise geçtiğimiz yıl Samsung’u geçerek 6.9 milyondan fazla 5G destekli telefon sattığını açıkladı. Çinli teknoloji devinin şu anda toplam altı 5G destekli akıllı telefonu var, Huawei Mate 20 5G, Mate 30 5G, Mate 30 Pro 5G, Mate 30 RS Porsche Design, Nova 6 5G ve Mate X katlanabilir telefon.

Huawei’nin alt markası Honor’un da iki tane 5G destekli telefonu var, fiyat kategorisinde JD.com ve Tmall’da en çok satan telefon unvanını kazanmayı başaran Honor V30 ve Honor V30 Pro. Samsung’un satışları ABD dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanından gelirken, Huawei’nin satışlarının çoğu Çin, Arap Emirlikleri ve diğer birkaç ülkeden geliyor. Huawei ABD’de telefonlarını satabiliyor olsaydı satış rakamları daha da yüksek olabilirdi. ABD’nin Huawei yasağını daha fazla zorlaştırmadığı sürece, satışların 2020’de daha da yükselmesi bekleniyor.
Huawei P40 serisinin de önümüzdeki birkaç ay içerisinde resmi olarak açıklanması bekleniyor. Huawei P40 ve P40 Pro’nun zaman zaman haberleri çıkıyor ve tasarımı artık az çok biliniyor. Arka kısımdaki dikdörtgen kamera modülüyle ön tarafta ise delikli ekran içerisinde ki ön kamera ile piyasaya sürülmeleri bekleniyor. Huawei P40 Pro’da kavisli bir ekran ve güçlendirilmiş dörtlü arka kamera ünitesi bulunurken, standart Huawei P40 da düz ekran ve üçlü arka kamera ünitesi bulunuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz