Google Resim Görüntüleme Bölümünü Geri Getirme

0
920
Google Resim Görüntüleme

İnternet devlerinden biri olan Google, şu an için en çok kullanılan arama motoru ve internet tarayıcısı olarak bilinmekte. Her ne kadar arama motoru kısmında Yandex, internet tarayıcı kısmında da Mozilla adımlar atıyor olsa bile, Google’ın hala liderliği elinde bulundurduğunu söylemek gerekiyor. Google için her şey iyi gidiyormuş gibi gözüküyor olsa da zaman zaman arama motoru için olumsuz gelişmelerde yaşanmıyor değil. Son dönemde bu sıkıntıların başında ise telif hakkı sıkıntıları geliyor. Hatta bu sorun öyle uzadı ki Google Resim Görüntüleme sistemi üzerinde önemli bir değişikliğe gitti.

Google Resim Görüntüleme Sistemi Nasıl Değişti?

İlk olarak sistemin nasıl değiştiğinden söz edelim. Özellikle büyük sitelerin ve fotoğrafçıların yaptıkları şikayetlerden sonra, Google görseller kısmına telif hakkı uyarısı getirildi. Telif hakkı için getirilen uyarı da değişikliğin tek kısmı değil. Bunun dışında resimlere tam boy olarak bakmanızı sağlayan “resmi görüntüle” tuşunun da kaldırıldığını görüyoruz. Böylelikle Google Resim Görüntüleme sistemi kısmen de olsa kontrol altına alınmış oluyor.

Google Resim Görüntüleme

Google Resim Görüntüleme Nasıl Geri Getirilir?

Kullanıcıların merak ettikleri kısım ise alternatif olarak nasıl bir sistem kullanılacağı. Bunun için resme bak gibi sekmeleri kullanmanız gerekiyor. Fakat bu da hemen her tarayıcı da çalışmıyor ya da görseller istenen boyutta indirilemiyor ve görüntülenemiyor. Peki, bu sorunu nasıl çözebiliriz? Bunun için hemen bir eklenti geliştirildi. Bunun için Google’a yeni bir eklenti eklemek gerekiyor. “View İmage” olarak bilinen eklentiyi bu bağlantı üzerinden Google tarayıcınıza ekleyebilirsiniz.

Eklentiyi yükleyip, ardından ise aktif konuma getirmeniz durumunda ise görseller kısmında resim görüntüleme butonunun yeniden görüntülendiğini göreceksiniz. Ancak burada bilinmesi gereken bir nokta daha var. Eklenti Google’ın değişikliği sonrasında gündeme geldiği için sistemsel olarak ne kadar güvenli kontrol edilmedi.

Yani kullanıcılar bir güvenlik sorunuyla karşı karşıya kalabilirler. Bunun için bir süre değerlendirmeleri beklemek gerekecek. Tarayıcı eklenti sayfasına ulaşmak için ise bu bağlantıya gidebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz