Sony Xperia XA inceleme (Alınır mı?)

0
1470
Sony-Xperia-XA-Alinir-mi

Teknoloji ürünlerini uygun fiyatlarla tüketiciyle buluşturan A101, bu kez Sony Xperia XA akıllı telefonu müşterilerinin beğenisine sundu. A101 mağazalarında piyasaya göre oldukça uygun fiyatla satışa çıkan Sony Xperia XA cep telefonunu ayrıntılı şekilde inceledik. Sony’nin orta segment telefonunu satın almayı düşünen ancak kararsız kalan kullanıcıların kafasındaki soru işaretlerini silecek inceleme yazımızı okumaya devam edin.

Sony Xperia XA Nasıl Bir Telefon?

Sony Xperia XA uygun fiyatı, ince tasarım ve güçlü selfie kamerasıyla X-serisinin en erişilebilir telefonlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Dünyadaki ekonomik durum düşünüldüğünde, orta segment telefonlar günümüzün üst sınıf cihazları haline geldi. Şöyle ki, günlük kullanımda orta sınıf bir telefon ile üst sınıf bir telefon arasındaki farkı hissetmeniz oldukça zor.

Sony Xperiz XA, tüm yüksek özelliklere sahip olmasa da, makul bir fiyata akıllıca bir Android deneyimi sunuyor.

Sony Xperia XA Teknik Özellikeri

  • 5 inç HD Ekran
  • 2 GB RAM
  • 16 GB Dahili Hafıza (MicroSD kart ile 200 GB’a kadar genişletilebilir)
  • 13 MP Arka Kamera
  • 8 MP Selfie Kamerası
  • 2300 mAh Batarya
  • Ağırlık: 137 gr
  • Boyutlar: 143.6 x 66.8 x 7.9 mm
  • İşletim Sistemi: Android 6.0.1
  • Çözünürlük 720 z 1280
  • İşlemci: MediaTek Helio P10
  • A101 Fiyatı: 799 TL
  • En ucuz piyasa fiyatı: 834,90 TL

Tasarım

Sony Xperia XA, ucuz olduğunu hissettiren orta fiyatlı telefonlardan kaçınmak için ortaya çıkan bir tasarıma sahip. Yer yer metal kullanılsa da, çoğunlukla plastik bir gövdeye sahip.

Sony-Xperia-XA-Tasarim

Xperia XA’nın kenarları metal olduğu için, telefonun yapımında pahalı malzemelerin sadece yüzde 10’unun kullanılmasına rağmen yüksek kaliteli hissediyorsunuz.

Sony-Xperia-XA-Arka-Cephe

Özgün olmak için sadece sol ve sağ taraflar alüminyumdan imal edilmiş. Xperia XA’nın üstü, tabanı ve arkası tamamen plastik malzemeden üretilmiş.

Diğer süslü kısım ise ekranın üst kısmındaki kavisli camdır. Genellikle 2.5D cam olarak anılan yuvarlak kenarlara sahiptir. Samsung Galaxy S7 Edge gibi kavisli değil.

Sony-Xperia-XA-On-Cephe

Sony’nin Xperia Z markasını yeni X serisi ile değiştirmesi, bu yılki Sony telefonlarda büyük değişiklikler olduğunu düşünmenizi sağlayabilir. Ancak çok fazla bir değişiklik yok. Sony Xperia XA, kompak Z serisinin küllerinden oluşuyor.

Telefonun diğer birçok cihaza göre farklı olan yuvarlak güç düğmesi, OmniBalance adı verilen bir sistem ile cihazın yan kenarının ortasında yer alıyor.

Sony-Xperia-XA-guc-dugmesi

Performans

Sony telefonlar için Xperia XA’yı oldukça kusurlu buldum. Açılan bildirim çubuğu, zaman zaman yanıt vermiyordu ve arayüzün birkaç kezden fazla kilitlenmesi, ekranı kapatarak telefonun kendisine gelmesini beklememle sonuçlandı.

Bu küçük bir sorun ancak Sony telefonlar hakkında genel olarak memnuniyetsizlik yaratan durum performans. Sanırım bu durum Xperia XA’nın bir MediaTek yonga seti kullanan birkaç Sony telefondan biri olması.

Kağıt üzerinde, Helio P10 işlemci kulağa iyi geliyor. Telefon, Geekbench 3 performans testlerinde 3250 puan aldı ancak gerçekte Moto G4’ten daha düşük performansa sahip gibi görünüyor. Aynı zamanda hafif zorlama ile düzenli olarak ısınıyor gibi görünüyor. Rahatsız edici derecede ısınmasa da, Helio P10 söz konusu olduğundan çok verimli bir performans göstermeyebilir.

Kamera

Sony Xperia XA’nın kamerası çok heyecan verici değil. Makul bir performans sergiliyor ve en eğlenceli telefon kamerası değil.

İlk olarak, faz algılama pek yardımcı olmuyor. Odaklama zaman zaman yavaş kalıyor ve düşük ışık koşullarında sinir bozucu şekilde bekleme yapıyor. Düşük ışıkta çekilen fotoğrafların kalitesi de oldukça zayıf.

Kimler Satın Almalı?

Bütçeyi zorlamayan, göz alıcı, çerçevesiz ekrana sahip bir akıllı telefon arıyorsanız, Sony Xperia XA’yı tercih edebilirsiniz.

Zorlayı oyunlar oynamayan, büyük dosyaları telefonunda barındırmayan sıradan kullanıcılar, Xparia XA’yı tercih edebilir. Ancak akıllı telefonunuzdan daha fazla beklentiniz varsa, başka bir cihaza bakmalısınız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz