Bilgisayardaki Dosyaları İnternete Yedekleme

0
1431
Yedekleme

Bilgisayarınızda bir sorun olduğunda, çökme gibi sorunlarda verilerinizi kurtarmak her zaman mümkün olmayabilir. Hal böyle olunca Yedekleme konusu oldukça önem kazanıyor. Verileriniz son derece hassas veya sizin için önemli değilse, yeri doldurulamayan aile fotoğrafları veya videoları, vergi beyannameleri veya işletmenizi yönlendiren veriler gibi, birden fazla yedekleme stratejisine sahip olmalısınız. Sadece fiziksel Yedekleme yeterli olmayabilir.

Fiziksel ve Online Yedekleme Stratejileri

Yedekleme için genelde iki farklı yöntem vardır. Bunlardan ilki herkesin bildiği fiziksel yedeklemedir. Verileri bilgisayarınızda, DVD’ler ve USB çubukları gibi satın aldığınız ve bakımını yaptığınız fiziksel aygıtlarda ve bilgisayarınıza bağladığınız harici sabit disklerde saklayabilirsiniz. Bunlar tam kontrolünüz altındadır ve genellikle fiziksel erişiminizdedir. Her ne kadar herhangi fiziksel bir olumsuzluk durumunda bu cihazlarında kullanılmaz hale gelebileceği ihtimali olsa da fiziksel Yedekleme iyi bir koruma sayesinde en iyi yöntemlerden biri olarak kullanılabilir.

İkinci yöntem ise buluta yedekleme. Veriler “bulutta” olduğunda, site dışıdır ve ön plandadır, dolayısıyla bilgisayarınızı tehlikeye atacak aynı doğal afetler ve fiziksel hırsızlık için endişelenmenize gerek yoktur. Bu ayrıca verilerinizi başka birisine güvence altına alma sorumluluğunu da taşır. Bulut verilerini koruyan şirketler de kendi başınıza yönetebileceğinizden çok daha fazla güvenceye sahiptir.

Yedekleme

En İyi Yedekleme

En iyi yedekleme planları hem site hem de bulut seçeneklerini içerir. Her iki stratejiyi kullanmanın temel nedeni, yedeklerden biri başarısız olduğunda nadir durumlarda kendinizi korumaktır. Bir bulut hesabındaki verilerin kaybolması, çok sık rastlanan bir durum değil. Ancak yine de örnekleri olmayan bir durum da değil. Daha önce dev firmaların bulut verilerinin bile, kaybolduğunu gördük. Tabii ki, bilgisayarlar ve harici sürücüler hasar görebilir veya çalınabilir. Endişe edecek virüsler de var; Birden fazla yedeğe sahip olmanız size orada da koruma sağlar.

İki tür yedeklemeyi tutmanın bir başka nedeni de yeni bir bilgisayar aldığınızda ve eski verilerinizi ona aktarmak istediğinizde veya belirli bir veriyi başka biriyle paylaşmak istediğinizde verileri taşımayı kolaylaştırmasıdır. Bu nedenleri göz önünde bulunduracak olursak, önemli verileri iki farklı yöntemle yedeklemek, en iyi yedekleme sistemidir.

Fiziksel Yedekleme Önerileri

Fiziksel yedekleme için birkaç öneri de bulunalım.

  • Harici bir sabit sürücü gibi fiziksel bir yedekleme aygıtı satın alın ve kurun ve önemli verileri kendiniz el ile kopyalayın. Sürücüyü yerden olabildiğince uzak ve uzak bir yere yerleştirin.
  • Hassas ve önemli verileri CD, DVD ve USB sürücülere kopyalayın ve güvenli bir yerde saklayın, belki de bir kasa.
  • Dosya Geçmişi veya Yedekleme ve PC Yedekleme için Geri Yükleme gibi bir Windows yedekleme programını kullanın. Bilgisayar yedeklemesini harici sabit sürücülerinize veya disklerinize yerleştirin.
  • Evinizdeki başka bir bilgisayar gibi bir ağ cihazına veri yedekleyin ve o bilgisayarda çalışan bir yedekleme programı olduğundan emin olun.

Yedekleme

Bulut Depolama Önerileri

Bunun için kullanabileceğiniz birçok servis var. Windows ve Mac’lerde yerleşik olanı kullanılan bulut depolama araçları var. Microsoft, OneDrive ve Apple iCloud sunuyor. Her ikisi de ücretsiz depolama planları sunuyor. İşletim sistemine entegre edilen bir sistem sunulduğundan, yerel sabit diske kaydetmek kadar kolay yedekleme yapabilirsiniz. Depolama alanınızı kullanırsanız, minimum ücret karşılığında çok daha fazlasını alabilirsiniz; genellikle, ayda 3.00 dolardan az bir ücreti vardır. Dropbox ve Google Drive dahil olmak üzere başka bulut seçenekleri de var.

Bunlar da ücretsiz depolama planları sunuyor. Yazılımlarını indirebilir ve tekrar işletim sistemine entegre edebilir, bu da kaydetme verilerinin bir araya gelmesini sağlayabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Outlook Mail ve Kişileri Gmail’e Aktarma

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz