Yurt Dışından Telefon Getirmek 2018

0
1184
Yurt dışından telefon getirmek

Günümüzde teknoloji ürünlerine üst üste getirilen yüksek vergiler sebebiyle telefon fiyatlarının yurt dışı piyasasına kıyasla neredeyse 2 katına çıkması, kullanıcıları yurt dışından telefon alışverişi konusunda harekete geçiriyor ve özellikle gümrük vergisi konusunda sıkça araştırma yapılıyor. Bu yazımızda yurt dışında telefon getirmek isteyen okurlarımız için önemli ve güncel bilgiler sunacağız.

Tahmin edeceğiniz üzere, yurt dışında telefon almak isteyenlerin önünde bir takım yasal prosedürler ve engeller bulunuyor. Öyle ki, yurt dışından yarı fiyatına telefon almak kolay olsaydı, hiç kimse 2 katı fiyat ödeyip ülke sınırları içerisinde telefon alışverişi yapmazdı. Öncelikle yurt dışından getirdiğiniz telefonun IMEI kaydını yaptırmanız gerekiyor. Bunu yaptırmazsanız telefonunuz kullanıma kapatılıyor. Çoğunuzun bilmediği IMIE numarasını öğrenmek de sanıldığı gibi zor değil. Tüm telefon modellerinde *#06# kombinasyonunu tuşladığınızda IMEI numaranız ekranda çıkacaktır.

Yurt dışından telefon getirmek

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu yurt dışından alınan telefonların nasıl kayıt altına alınması gerekti konusunda kullanıcılara önemli bilgiler sunmakta ve uyarmaktadır. Yolcu beraberinde gümrükten sokulan cihazların pasaporta kaydettirme süresi önceden 60 gün iken, yeni güncellemeyle 120 güne çıkarılmış durumdadır. Cihazın bu süre içerisinde herhangi bir pasaporta kayıt edilmemesi durumunda cihaz kullanıma kapatılmaktadır. Getirdiğiniz telefonun kayıt işlemlerini e-devlet üzerinden tamamlayabiliyorsunuz. Buraya 138 TL harç ücreti ödemeniz gerekmektedir.

Pasaport sahibi harç ücretini ödedikten sonra kişisel bilgileriyle e-devlet üzerinden yurt dışından getirdiği telefonun pasaport kaydını yapabiliyor. Kayıt işlemi bu kadar basit ve pratik bir süreçtir. Bunun dışında yurt dışından telefon getirmenin bazı pratik yolları da bulunuyor. Kendiniz yurt dışına çıkamıyorsanız, yurt dışında adresinize şahsi kargo olarak o ülkeden aldığınız ürünü kargolayabiliyorlar. Bunun için de belirli bir miktar aracılık ücreti alıyorlar. Yani sizin yurt dışına gönderim yapan yabancı bir alışveriş sitesi üzerinden verdiğiniz sipariş, anlaştığınız aracının oradaki adresine kargolanıyor ve o da size şahsi bir kargo olarak gönderiyor. Bu arada pasaport kayıt işleminde dikkat etmeniz gereken en önemli nokta; son 2 yılda başka bir cihaz kaydının yapılmamış olması ve Türkiye’ye giriş yapılan tarihin üzerinden 60 gün geçmemiş olmasıdır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz