2018’e Damga Vuracak 5 Oyun

0
2667
2018 en iyi oyunlar

Pek çok kişiye göre 2018 video oyunları açısından son 5 yılın en büyük senesi olacak. Eh, bu kişiler haksız da sayılmazlar. Çünkü öyle yapımlar, öyle maceralar kapıda bekliyor ki, insan şimdiden hangi birine vakit ayıracağınız şaşırıyor.

O zaman 2018 yılının en merakla beklenen 5 oyununa beraber göz atalım ve beklentilerimizi tartalım.

God of War

Santa Monica’nın çoktan efsaneler arasına gire oyun serisini tanımlayan en doğru kelime “ihtişam” olacaktır. Oyun tarihine damga vuran ilk üçleme, PlayStation 2 ve PlayStation 3’ü baştan aşağıya değiştirmişti.

Çok sağlam bir aksiyon/macera oyunu olmasının yanı sora, God of War her zaman bundan biraz daha fazlasıydı. Öfkeyi, gücü ve sonu gelmez bir intikam hırsınız gamerpad’lerden taşırıp, oturma odamıza sokmayı başarmıştı.

2015 yılındaki E3’te yapılan inanılmaz tanıtımının ardından her şeye yeniden başlıyoruz. Bir kez daha o doyumsuz macerasının içine çekilmeyi bekliyoruz. Kratos, bu sefer Nors mitolojisiyle karşımızda olacak.

Anthem

RPG gurusu Bioware iş başında. En son Dragon Age: Inquisition’la bizleri bambaşka dünyalara götüren firma, farklı bir IP ile yoluna devam ediyor. Bünyesinde Dragon Age ve Mass Effect gibi iki büyük marka barındırmasına rağmen, risk alıyor ve daha önce hiç alışık olmadığı bir türe giriş yapıyor. Anthem uzak bir gelecekte geçiyor ve adeta Borderlands’le Destiny’nin bir karışımı gibi görünüyor. İnsan böyle olunca düşünmeden edemiyor. Acaba Destiny’nin dev satış başarılarının ardından benzer yapıda bir co-op oyun çıkartmak EA’nın aklından mı çıktı? Ama bu yine de Anthem için heyecanlı olduğumuz gerçeğini değiştirmiyor. Üstelik oyun tarihinin gördüğü en iyi grafikler de bizleri bekliyor olacak.

Far Cry 5

Eğer 2004 yılında Yerli kardeşler Far Cry’ın potansiyelini görebilmiş olsalardı şu anda çok daha farklı bir oyun üzerine konuşuyor olabilirdik.

Çıktığı dönemde Half-Life 2 ve DOOM 3 gibi FPS tarihinin en ağır topları arasında kendine yer bulabilen bu oyun, 2018 itibariyle artık çok daha farklı bir yerde duruyor.

Ubisoft, üçüncü oyunla beraber kendine bir açık dünya formülü türetti ve bunun üzerinde ilerlemeye devam ediyor. Egzotik adalarda diktatörler ve psikopat haydutlarla savaşımızın ardından, şimdiki durağımız Amerika toprakları.

Bu kez ada konsepti tamamen çöpe gidiyor ve Amerika’da yer alan Montana eyaletindeki kurgusal bir kasaba olan Hope Country’yi içine düştüğü durumdan kurtarmaya çalışıyoruz.

Yeni oyunda sudan çıkmış balığı veya bir direniş askerini canlandırmıyoruz. Amerikalı bir polis emrimize amade ve onun çabasıyla Joseph Seed’in acımasız yönetimine karşı gelmeye çalışıyoruz.

Detroit: Become Human

Omikron, Fahrenheit, Heavy Rain ve Beyond: Two Souls… Bu oyunların hepsi aynı zihinde şekillendi. Bu oyunların hepsi David Cage ve ekibinin ellerinden çıktı.

Quantic Dream ilginç bir oyun firması. Bugüne kadar hiçbir oyuna devam yapımı geliştirmediler. Ellerinden çıkma her IP yekpare olarak kaldı. Kimi çok sevildi, kimi zamanla unutulmaya yüz tuttu. Şimdi bir kez daha farklı bir konuyla, ama aynı formülle yollarına devam ediyorlar.

Bu formül ne diye soracak olursanız, ekibin diğer oyunlarını oynamadan tam olarak anlayabilmeniz mümkün değil derim. Quantic Dream size bir seçim-sonuç karnavalı sunuyor. Yaptığınız her hareket, söylediğiniz her cümle, verdiğiniz her tepki bir kenara not ediliyor.

Bir rehineye, bir suçluya veya bir sentetik işçisine… Tepkiyi kime verdiğiniz bir önemi yoktur. Siz kim olmaya karar verirseniz, o olursunuz. Ve oyun karşınıza buna göre sonuçlar çıkartır.

İşte Detroid: Become Human da bizleri geleceğin dünyasında Android’ler ve insanların arasına sokuyor. Bu noktadan sonra yaptığınız her seçim kaderinizi direkt olarak etkileyecek. Bizden söylemesi.

Red Dead Redemption 2

Oyun tarihin en imza firmalarından biri olan Rockstar Games, GTA 5’in muazzam ötesi başarısının ardından, ilk oyunuyla çok beğenilen Red Dead Redemption’ın devam oyunuyla karşımızda olacak.

Vahşi Batı temalı oyunlarla artık çok fazla haşır neşir olmuyoruz. 90’ların sonunda ve 2000’lerin ortalarında oldukça popüler olan Vahşi Batı şimdilerde neredeyse unutulmuş gitmiş durumda. Gerçi diğer firmalar ilk Read Dead’i gördükten sonra kovboy oyunları yapmaktan vazgeçmiş de olabilirler. Çünkü Rockstar Games ortaya öylesine niş ve sağlam bir açık dünya çıkartmıştı ki GTA’nın Vahşi Batı versiyonuyla saatlerin nasıl geçtiğini bile anlamadan oyunu bitirmiştik.

Şimdi hem oyun, hem de oyunun ölçeği çok daha büyümüş durumda. Artık 2018’in en sağlam açık dünya yapımlarından birine kendimizi hazır hissediyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz