LG V30+ inceleme (LG V30 Plus Nasıl Bir Telefon?)

0
1842
LG V30+ inceleme

Türkiye’de geçtiğimiz hafta kullanıcıların beğenisine sunulan LG V30+ inceleme yazısı ile karşınızdayız.

LG, akıllı telefon endüstrisinde her zaman Samsung ve diğerlerinin gölgesinde kaldı. Şirket bunun bilincinde olarak, belirli kullanıcılara hitap edecek yeni yaklaşımlar denemeye devam ediyor. Yüksek kaliteli ses çalma ve kayıt gibi özelliklerin, akıllı telefonlarında bu özelliklere ihtiyaç duyan kullanıcıları çekeceğini umuyor. Ancak, LG akıllı telefonların çekici olmayan tasarımlara ve rekabetçi olamayan fiyatlara sahip olması, şirketin işini bir hayli zorlaştırıyor.

Ancak şirket, LG V30+‘da en üst düzey donanım ve tasarıma odaklanarak, pazarda daha yüksek sesle yer almak için önemli bir adım attı. Bu nedenle, V30+ için LG’nin ürettiği en iyi görünümlü telefon demek hiç de yanlış olmaz. Peki, LG V30+ LG’yi satış listelerinde üst sıraya taşır mı? Öğrenmek için LG V30+ inceleme yazımızı okumaya devam edin.

LG V30+ inceleme: Tasarım

LG V30+, ön ve arka kasa kullanılan kavisli cam ve parlatılmış metal ile inanılmaz derecede pürüzsüz bir telefon. Yapım kalitesi kusursuz ve telefon Samsung Galaxy S8 ve iPhone 8 gibi hissettiriyor. Tasarımın tek problemi hem ön hem de arka tarafın kaygan olması. Özellikle, bir yere oturduğunuzda pantolon cebinizden kayıp düşme ihtimali epey yüksek görünüyor.

Ekran, yanlarda daha dar olmak üzere siyah kenarlıklarla çevrelenmiş. Genel görünüm oldukça minimalist. Ekran, G6’daki gibi çerçeve eğrisine uyan yuvarlatılmış köşelere sahip ve LG bunun çerçeveyi daha da güçlendirdiğini söylüyor. LG V30+’da, Google Pixel 2 XL’da kullanılan aynı tür ve boyuttaki ekran kullanılıyor.

Güç düğmesi, LG’yi diğerlerinden ayıran en belirgin özellik olarak yine telefonun arkasında yer alıyor. Güç düğmesinin üzerinde bir parmak izi okuyucu var ve telefonunuzu elinize aldığınızda rahatlıkla erişebiliyorsunuz. Güç düğmesinin hemen üzerinde, 1 mm’den daha ince bir çıkıntı yapan çift arka kamera yer alıyor.

LG V30 Plus Arka Bolum

LG V30+ su ve toza dayanıklılık için IP68 derecesine sahip.

Ses düğmeleri solda, çift SIM tepsisi ise sağda yer alıyor. Alt tarafta bir USB Tip-C portu ve hoparlör yer alırken, üstte 3.5 mm kulaklık girişi yer alıyor. Kutudan telefonla birlikte bir mikrofiber bez, büyük boyutlu bir USB 3.0 uyumlu Hızlı Şarj Cihazı, bir USB Tip-C kablosu, oldukça hoş görünümlü bir kulaklık ve kullanma kılavuzları çıkıyor.

LG V30+ inceleme: Teknik Özellikler ve Yazılım

LG V30+ 128 GB depolama alanı ve son derece yüksek kalitede olduğu ileri sürülen LG Quadplay kulaklık setine sahip.

V30 Plus, LG’nin kendi geliştirdiği 6 inçlik pOLED ekran ile birlikte geliyor. Panel, 1440×2880 çözünürlüğe sahip ve HDR-10 standardını destekliyor. Oldukça canlı ve parlak bir görüntü sunan ekran, bekleme modunda pil ömrüne fazla zarar vermeyen saat/tarih, şarj seviyesi ve bildirimleri görmenizi sağlayan Always On Display (Her Zaman Açık Ekran) özelliğine sahip.

V30+’ın gövdesinin içinde bir Qualcomm Snapdragon 835 işlemci yer alıyor. Ancak, Qualcomm’un Snapdragon 845’i duyurmuş olması, sadece birkaç ay içinde LG V30+’ın rekabet etmesi gereken en üst düzey amiral gemisi telefonların da duyurulacağı anlamına geliyor.

4 GB RAM ve 128 GB depolama alanı var. Bir microSD kart kullanılarak 2 TB’a kadar depolama alanı eklenebiliyor. 3300 mAh‘lık batarya cömert bir pil ömrü sunuyor ve kablosuz şarj ile hızlı şarjı destekliyor. Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.0, NFC ve GPS gibi gerekli tüm standartlara sahip.

Android 7.1.2 ile birlikte gelen V30+, çok daha fazla seçenek bulabileceğiniz özel kullanıcı arayüzüne sahip.

LG V30+ inceleme: Performans

V30+ sahip olduğu donanımla sürekli olarak hızlı ve duyarlı bir performans sergiliyor. Aşırı yüklendiğinizde ısınmıyor ve ekranın renk kayması sorunu dışında herhangi bir sıkıntı yaşatmıyor.

LG V30+ performans testlerimizde, Snapdragon 835 işlemciye sahip diğer telefonlardan daha yüksek puanlar aldı.

AnTuTu : 143.739
Geekbench tek çekirdek : 1.925
Geekbench çok çekirdek : 6.174
3DMark Ice Storm Unlimeted : 37.183

Ayarlar uygulamasında LG’nin oyun yer paylaşımı menüsünü kullanarak çıkış çözünürlüğünü manuel olarak azalttığımızda, oyunlarda daha iyi kare hızları elde ettik.

V30+’daki tek hoparlör oldukça yüksek ve canlı bir ses çıkışı sağlıyor. Ancak hoparlörün yerleşimi biraz sıkıntılı. Her iki elimizi kullanarak oyun oynarken, sık sık hoparlörü kapattığımızı gördük.

Pil ömrü oldukça tatmin edici bir düzeyde. Birçok fotoğraf çekimi, oyun, müzik ve video ile telefonu oldukça yoğun şekilde kullandık ve yine de bir günü şarj konusunda endişe duymadan geçirdik. HD video görüntü testimizde, 12 saat 14 dakikalık bir performans elde ettik. Ayrıca, V30+’ı sıfırdan 100’e şarj etmemiz iki saat sürdü.

LG V30+ inceleme: Kameralar

Telefonlarda çift kamera yapılandırmalarının çok farklı türlerini gördük. Bazıları bir zoom lensi, bazıları derinlik sensörü, bazıları bağımsız RGB ve mono kameralar ile geliştirilmiş düşük ışık sensörleri sunuyor. LG V30+ ise sahip olduğu bir standart ve bir geniş açılı kamera ile bu seçeneklere göre daha düşük bir fayda sağlıyor. Elbette, geniş insan gruplarının güzel çekimlerini yapabilir veya çok geriye adım atmadan manzara fotoğrafları çekebilirsiniz. Ancak bu durumlar çok sık ortaya çıkmıyor.

Kamera uygulamasında, her biri gerçekten yararlı diyemeyeceğimiz birçok özellik ve mod bulunuyor. Ayrıca fotoğraflar için yalnızca LG ekranında güzel görünmelerini sağlayan 18:9 ve standart 4:3 en-boy oranı arasında tercih yapabiliyorsunuz. Yakınlaştırma yapmak için deklanşör düğmesini yukarı ve aşağı kaydırabiliyorsunuz ancak zamanlamasını kaçırırsanız yakınlaştırma yerine art arda bir sürü kare çekmiş oluyorsunuz. Ayrıca, sosyal medya paylaşımlarına ve notlarınıza fotoğraf eklemenize izin veren bir kısayol çubuğunun şeklinde gereksiz bir dağınıklık da var.

Kamera uygulamasında bazı ilginç kolaj ve çerçeve seçenekleri var. Ancak en dikkat çekici mod LG’nin Cine Video adını verdiği şey. Cine Video, ekranda herhangi bir yere dokunup daha sonra bu bölgeyi düzgün şekilde yakınlaştırmanızı ve Pop-Art, Noir, Meledram ve Summer Blockbuster efektleriyle videolarınıza eğlenceli bir görünüm kazandırmanızı sağlıyor.

LG V30+ inceleme yazımızı okuduktan sonra, sizce 4.399 TL fiyatı ile almaya değer bir telefon mu? Yoksa bu fiyata ihtiyaçlarınızı daha çok karşılayacak bir çok telefon modeli olduğunu mu düşünüyorsunuz? LG V30+ hakkındaki düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Samsung Gear Fit 2 Pro İnceleme

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz